AND, OR, NOT – Social Talent módra

Micsoda hét! Dupla dózisban kaptam a HR muníciót! Az a szerencse ért, hogy a TruBudapest után részt vehettem Johnny Campbell internet recruitment tréningjén is!

dataKorábban tartottam az AND-ek, OR-ok és NOT-ok világától, emlékszem, egyszer még azt is mondtam egy igencsak hosszúra sikeredett string láttán, hogy ez már nem is HR, hanem „programozás”!

Most úgy vagyok vele, hogy persze van még mit tanulnom, de már alig várom, hogy kipróbálhassam a hallottakat.

A tréning egyébként nem csak a potenciális jelöltek felkutatásáról szólt: a hirdetésektől kezdve a jelöltekkel való kapcsolatfelvételen keresztül szinte minden fontos területet érintettünk.

A tréning nemcsak technikákat adott, hanem szemléletet is.

A hirdetésekkel ugyanúgy kell foglalkozni, mint a direkt kereséssel. A pozíciók egy részét hirdetésekkel töltjük be, így ennek a jelentőségét, hiába népszerű a direkt keresés, nem szabad lebecsülni. Tudni kell jó álláshirdetést írni, és tudni kell, hogyan érdemes a hirdetéseinket az interneten megjeleníteni. (Az álomcél természetesen az első oldal a Google találati listáján!)

Online marketing ismeretek nélkül nem megy! Erről már többször írtam, de a tréning is megerősített: online recruitmentet csak akkor lehet professzionálisan művelni, ha legalább alapszinten értesz az online marketinghez. Ez azt jelenti, hogy van fogalmad arról, mi a Google adwords, az organikus találat, a kulcsszó sűrűség, a SEO és az ehhez hasonló kifejezések.

Barátkozz a technológiával! Ha nem szereted, vagy zavarba jössz attól, hogy mindig újabb és újabb online eszközöket, módszereket, appokat kell megismerned, letöltened és használnod, nem fog menni. Az online recruitment eszköztára folyamatosan változik és bővül, ezekkel lépést kell tartani, nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is.

Gondolkodj másként, mint a többiek! Gyakran mondjuk azt egy álláskeresőnek, hogy akkor lez sikeres, ha „kitűnik a tömegből”. Ez a HR-esre is igaz. Ha úgyanúgy keresed meg a potenciális jelöltjeidet, mint az ország (vagy világ) összes másik HR-ese, akkor Te is csak egy leszel a sok közül. Kedvenc idézetek Johnny-tól: „Halássz ott, ahol a halak vannak!” és ”Tedd azt, amit a többiek nem!”

0 Shares

Kommentek